Geld lenen (Bron: Nibud)

Soms staat u voor een grote uitgave waarvoor u het geld niet direct hebt. U kunt het dan óf sparen óf een lening afsluiten.

Sparen of lenen?
Sparen heeft als voordeel dat u rente krijgt. En als u besluit om elke maand een bedrag te sparen, dan kunt u gerust een maand overslaan. U bent niemand iets verplicht. Nadeel is dat u het gewenste artikel pas kunt kopen als u het geld bij elkaar hebt. Wilt u dit meteen kopen, dan kunt u het benodigde geld ook lenen. Maar lenen heeft ook nadelen. U bent verplicht om elke maand een deel van de lening af te betalen, en u moet rente betalen.

Sparen
Kiest u voor sparen, dan zijn er verschillende soorten spaarrekeningen. Meestal biedt een spaarrekening waar u het geld voor lange tijd opzet, een hogere rente. U kunt het tegoed dan vaak niet zomaar opnemen. Op een spaarrekening waar u het geld elk moment vanaf kunt halen, krijgt u meestal een lagere rente.

Lenen
Ook leningen zijn er in vele soorten en maten. De twee belangrijkste zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Bij de persoonlijke lening weet u precies welk bedrag u per maand moet afbetalen. Ook weet u precies hoe lang u moet afbetalen. Bij het doorlopend krediet mag u geld opnemen tot een bepaald bedrag. Als u de lening (gedeeltelijk) hebt afbetaald, kunt u dat geld weer opnemen.

Zorg wel dat de lening niet langer loopt dan de periode dat u het artikel, waarvoor u leent, kunt gebruiken. Dus: een lening voor een auto die u vijf jaar gebruikt, moet u binnen vijf jaar kunnen afbetalen. Twijfelt u of u een lening wilt afsluiten? U kunt ook eerst een tijdje 'proefdraaien' door elke maand een vast bedrag te sparen. Lukt dat niet, dan is het niet verstandig om een lening af te sluiten. Het lukt dan waarschijnlijk ook niet om een lening af te lossen.

Meer informatie over lenen?
In een apart Word-bestand dat u kunt downloaden via www.nibud.nl vindt u meer informatie over geld lenen. Via deze link kunt u het document downloaden.
Disclaimer
Goedkoop GeldLenen.net bevat hyperlinks naar andere websites en informatiebronnen die te maken hebben met geldleningen, doorlopende kredieten, hypotheken en andere financiële producten. Deze worden u hier echter alleen als informatie ter beschikking gesteld. Goedkoop GeldLenen.net kan geen enkele garantie bieden aangaande de juistheid en/of volledigheid van deze informatie. Voor vragen aangaande deze financiële producten dient u zich bij de desbetreffende verkoper/aanbieder te vervoegen.

Goedkoop GeldLenen.net aanvaardt derhalve geen enkele aansprakelijkheid voor enige schade die zou kunnen voortvloeien uit het consulteren van informatie of het aangaan van verplichtingen die zich op deze of andere websites, of bij andere informatiebronnen in het algemeen bevinden of worden aangeboden en waarnaar op deze website verwezen wordt.


Goedkoop GeldLenen.net - Enterteen Intenetdiensten ©2006